Biografie

   

Eén van de zaken die je het eerst raakt bij het getalenteerde fenomeen Jessy Hay is zijn aanstelijke enthousiasme. Vragend naar zijn eerste Single ‘London City’ vertelt hij:‘Ik was in Londen om daar op te treden, omdat ik er voor de eerste keer was, had ik me voorgenomen alle bezienswaardigheden te gaan bekijken, maar het weer was vreselijk slecht. Uiteindelijk bleef ik toch maar op mijn kamer. Ik zat daar wat op een piano te pingelen en spontaan rolde daar een liedje uit: I went to London City, but I didn’t see the Big Ben. Voor mijn gevoel schreef het zichzelf.’                                                 

London City is zo’n liedje dat je meteen raakt. ‘Iedereen die we het hebben laten horen was direct enthousiast. Het Australische filmproductiebedrijf Kitamar & Co bood dan ook meteen aan een videoclip te schieten, uiteraard in Londen.’

Jessy's tweede single "Spring Song" is opgenomen in de beroemde Wisseloord Studio’s en de clip werd opgenomen in Victoria, Australia.

Jessy Hay groeide op in Jeruzalem. Hij ging naar de prestigieuze Rimon School Rimon School For Jazz And Contemporary Music, waar hij verschillende prijzen en beurzen won en na slechts twee jaar afstudeerde. Daarna verhuisde hij naar het Conservatorium van Amsterdam, waar hij cum laude afstudeerde.

 Sinds zijn afstuderen is Jessy een veelgeprezen en veel gevraagde sessiegitarist geworden, werkend, tourend en opnemend met Ruth Jacott, Wicked Jazz Sounds, Big Black & Beautiful, Yoni Rechter en vele andere artiesten, bands en producties. Hij is de musical director en één van de frontmannen voor Beautiful Strangers, the Celebration of Prince, waarmee het met een grote theatertour de muziek van Prince eert. Als gitarist wordt Jessy Hay endorsed door Gibson Guitars en heeft hij online veel volgers voor zijn gitaarwerk. Daarnaast is hij ook songwriter. Hij schrijft en produceert muziek voor vele artiesten en voor BMG/Talpa publishing.

Terwijl hij bezig was met zijn drukke leven als sessiemuzikant, begon hij te werken aan zijn eigen album als singer-songwriter. "Muzikanten in de scene kennen mij als een gitarist, maar ik heb altijd liedjes geschreven en gezongen. Het is als een tweede carrière voor mij die zich langzaam aan het onthullen is aan de wereld ".

"Stilistisch gezien is de muziek op zijn debuutalbum heel divers", zegt Jessy. "Ik ben altijd beïnvloed door zoveel verschillende muziekstijlen, variërend van soul, R&B, jazz en funk tot rock en blues, maar ook popmuziek is iets waar ik ook erg aan gehecht ben. Mijn komende debuutalbum is zeker het stuk muziek waar ik het meest trots op ben.

De release van het debuutalbum van Jessy Hay staat gepland voor eind 2018, wereldwijd. 25/10